داستان شرکت هیوندای
نام هيوندای ( Hyundai )شرکت خودروسازی کرهای اشاره به مجموعه شركتها و كارخانجات معظمي دارد كه در سال 1947 توسط آقاي چونگ جو يونگ ( Chung Ju Yungg ) بنيان گذاري و تاسيس شد و سرانجام به بزرگترين گروه صنعتي كره تبديل شد. اين مجموعه از تشكيل اولين شركت ساختماني در سال 1947 آغاز بكار كرد.
اما شروع به فعالیت خودرویی اش مربوط به سال 1968 است درست پنچ سال بعد از تاسیس ایران ناسیونال !
شرکت هیوندای کره وابسته به ارتش کشور کره است ; با اینکه این شرکت در ابتدا خصوصی بود اما بعد از جنگ کره ; شروع به همکاری با دولت کرد و بسیاری از امور عمرانی کشور خود را اهم از پتروشیمی و پالایشگاه ، صنعت و معدن، راه و ساختمان ، نیرو و … را انجام می دهد; این شرکت چهارمین شرکت بزرگ خودروساز چهان پس از شرکت های جنرال موتورز; گروه فولکسواگن و تویوتا است.
مستند هیوندای پادشاه دریا | داستان شرکت هیوندای ظهور غول های صنعتی و نظامی
نگاهی متفاوت به داستان هیوندای
این مستند خوش ساخت که بررسی متفاوتی به قدرتمند شدن غول های صنعتی کرده ; و داستانی رو تعریف میکنه که شاید کمتر کسی در دنیا به اون توجه کرده.
حمایت و فعالیت نظامی از گروه های صنعتی بزرگ دنیا ; که باعث جهش بزرگی در تولیدات و فناوری آنها داشته کره جنوبی پس از جنگ جهانی دوم و جنگ کره تا مرز نابودی پیش رفت; اما شرکتهای کرهای همچون هیوندای بودند که این کشور را نجات دادند. هیوندای به سرعت در حوزه کشتیسازی فعال شد ; و شروع به تولید تسلیحات نظامی کرد و اینگونه بود که این شرکت به سرعت توانست تبدیل به بزرگترین کشتیساز دنیا شود.
زمان 27 دقیقه/ حجم 100 مگ
شرکت هیوندا علاوه بر صنعت خودرو سازی در عرصه پتروشمی و پالایشگاه نیز فعالیت های گسترده ای را در سطح جهان داشته است; به گونه ای که سایر کشور ها از این شرکت بعنوان نهاد پیمانکار در پروژها و مگا پروژه های داخلی خود استفاده می کنند; هیوندای اویل بانک یکی از شرکت های زیر مجموعه هیوندا است که; در حوزه نفت و انرژی فعالیت های گسترده ای را انجام داده است.
شرکت خودرویی هیوندای
شركت هيونداي موتور بخشي از گروه خودرويي هيونداي/كيا بزرگترين كمپاني كره جنوبي است. دفتر مركزي آن در سئول و محل بزرگترين كارخانه آن در اوسان (Ulsan) مي باشد; كه قابليت توليد 1.4 ميليون دستگاه خودرو را در سال دارا مي باشد.
در سال ۱۹۶۷ هیوندای موتور را بهعنوان شرکت تابعه از گروه هیوندای و بازوی خودروسازی این گروه صنعتی; تأسیس کرد. نخستین خودروی عرضه شده توسط این شرکت، فورد کورتینا بود، که با مشارکت مستقیم شرکت فورد، اما با استفاده از نیروی انسانی در کره جنوبی مونتاژ میشد.
مقالات مرتبط
بیوگرافی جک ما، مؤسس گروه علی بابا و ثروتمندترین شخص آسیا
رقابت هیوندای و ایران ناسیونال یک هدف اما عملکرد متفاوت
در همین زمان ایران ناسیونال ; با شروع به مونتاژ خودرو پیکان کرد پیکان اسم ایرانی یک ماشین انگلیسی به معنای فلش است. این ماشین را شرکتی به نام تالبوت میساخت ; و این گروه در آن زمان در حال ورشکست شدن بود.
در سال 1350 هیوندای وارد صنایع سنگین میشود. در همان سال دولت کره یک بسته سیاستی جدی میدهد و میگوید که این مونتاژ به درد من نمیخورد و هر کس بتواند یک خودرو کره ای تولید کند که 90 درصد آن تولید داخلی باشد به آن وام; معافیت مالیاتی، بازار داخلی، امکان صادرات و برخی مشوقهای دیگر را میدهم.
با اتخاذ سیاست مذکور توسط دولت کره در سال 1351 با حضور شرکت هیوندای و دوو; در آن سال هیوندای پنج هزار خودرو تولید میکند ; در حالی که ایران خودرو 60 هزار تولید پیکان داشته است.
و با دستور نخست وزیر ایران در آن زمان نه تنها ایران خوردو وارد بومی سازی و قطعه سازی نشد; بلکه فقط به مونتاژ کردن خوردرو ها ادامه داد و تمام شرکت های قطعه سازی اش ورشکست شدند و یا نتوانستند قطعه تولید کنند
اما هیوندای روی بومی کردن قطعه سازی تمرکز کرد و با بیشتر سی شرکت دنیا در زمینه انتقال فناوری قرار داد بست.
“پوني” (Pony) اولين خودروي كره اي; در سال 1975 با طراحي شركت Giorgio Giorgio ايتال ديزاين (Italdesign) و شركت ژاپني ميتسوبيشي (Mitsubishii) توليد شد. آغاز صادرات اين خودرو در سال 1983 به كانادا ; سر آغاز فصل جديدي در ارتقاي برند هيونداي در غرب بود.
در سال 1976 اولين صادرات شركت هيونداي موتور به اكوادور و اروپاي غربي آغاز گرديد.
بخش های مرتبط:
داستان شرکت هیوندای معذفی و تولیدات شرکت خودرویی هیوندایی
تصمیم درست هیوندای
در همین سالها هیوندای نسل دوم هیوندای پونی را تولید کرد. بعد از آن بحران نفت اتفاق افتاد و بنزین گران شد.
بازار آمریکا به یک بازار خوب برای ورود تبدیل شد. مدیرعامل هیوندای گفت تصمیم دارم به بازار آمریکا ورود پیدا کرده و رقابت کنم. هیوندای برای این تصمیم تکنولوژی لازم را نداشت.
با کلی سعی و خطا توانستند وارد بازار آمریکا و در حقیقت وارد بازار جهانی شوند. در سال اول فروش خوبی داشتند ; ولی چون تکنولوژی خوب را نداشتند این فروش به مرور در حال ضعیف شدن بود و ناچار شدند برای ورود به بازار جهانی; عملکرد خودشان را ارتقا دهند.
در همین سال ها گروه خودروسازی ایران ناسیونال توفیق چندانی نداشت و با تغییر حکومت با اینکه سعی شد با وجود تحریم قطعه سازی بومی شود; اصرار به تولید یک خودرو در چهل سال و عدم ارتقای کیفیت ; و حتی نداشتن استاندار حداقلی و ایمنی مناسب ایران ناسیونال مسابقه را برای ورود به بازار های جهانی به رقبای خود باخت; و فقط با انحصار تولید در داخل ایران توانست به حیات خود ادامه دهد
شروع تحول در خودرو سازی
در سال1998 در پي يك تغيير و تحول اقتصادي در كشور كره جنوبي گروه خودرويي هيونداي/ كيا از بهم پيوستن دو شركت خودروسازي بزرگ كره تشكيل يافت; كه اين شكل گيري موجب بوجود آمدن پنجمين قطب خودروسازي جهان در سال 2008 گرديد.
در سال 1999 خودروي سانتافه در نمايشگاه بين المللي ديترويت رونمايي گرديد; كه اين خودرو در سال 2007 توانست مقام امن ترين خودروي سال را از آن خود سازد .
امروزه محصولات شركت هيونداي موتور در بيش از 193 كشور توسط 5000 نماينده خود در سطح جهان با غلبه بر شركتهاي “نيسان” و “هوندا” و دهها برند مطرح ، پنجمين قطب خودروسازي جهان مي باشد.
در سال 2008 مجدداً “سانتافه” و” النترا” جايزه “سرآمدترين” خودرو را كسب نمودند.در اين سال خودروي مفهومي “جنسيس” به بازار معرفي گردد و در راستاي رسالت شركت هيونداي بر عرضه خودروي با كيفيت و فن آوري جديد در سال 2008 خودروي جنسيس مقام اول ” خودروي برتر” آمريكاي شمالي را از آن خود كرد.
این داستان شرکتی است که با برنامه و هدف درست در عملکردش توانست از دل جنگ ویران کننده کره برخیزد و با شرکت های بزرگ دنیا رقابت کند و با حمایت دولتی و ورود به صنعت های هدف دولت کره اقتصاد نابود شده ی کره را از نو بسازد
داستان شرکت هیوندای