دایره شایستگی خودتون رو پیدا کنید! _ توصیه وارن بافت و کتاب هنر خوب زیستن

دایره شایستگی خودتون رو پیدا کنید!  توصیه وارن بافت و کتاب هنر خوب زیستن

عبارت جالب دایره  شایستگی توسط وارن بافت خلق شده است. دایره شایستگی یعنی یافتن حوزه‌هایی که در آن خوب هستید و یا به قولی صلاحیت و شایستگی و توانایی دارید.

داخل این دایره توانایی‌هایی هستند که در آن‌ها مهارت زیادی دارید. بیرون آن مسائلی هستند که یا فقط بخشی از آن را متوجه می‌شوید یا اصلا چیزی از آن نمی‌دانید. 

شعار بافت در زندگی این است: دایره شایستگی‌تان را بشناسید و به آن پایبند بمانید. اندازه‌ این دایره اهمیت زیادی ندارد اما شناختن مرزهای آن بسیار حیاتی است.

وارن بافت اسطوره بورس وال استریت است و با سرمایه گذاری در بورس به جمع پنچ شخص ثروتمند دنیا رسیده.

دایره شایستگی اولین بار وقتی توسط وارن بافت مطرح شد که در جواب منتقدین خود وقتی‌ که دعوت به یک سخنرانی خیلی گران قیمت را نپذیرفت گفت این همایش خارج از دایره صلاحیت من است. او موفقیت خود را در این می‌داند که دایره شایستگی‌ا‌ش را به خوبی می‌شناسد و از آن بیرون نمی‌رود.

 

 

تام واتسون، موسس شرکت آی‌بی‌ام، در مورد خودش می‌گوید: من نابغه نیستم. در برخی از امور باهوش هستم، و خودم را در اطراف همین امور نگه می‌دارم.

دایره شایستگی ; یعنی یافتن حوزه‌هایی که در آن خوب هستید ; و یا به قولی صلاحیت و شایستگی و توانایی دارید. وارن بافت توصیه می‌کند که دایره‌ شایستگی‌تان را بشناسید و به آن پای‌بند بمانید. اندازه‌ این دایره اهمیت زیادی ندارد. اما شناختن مرزهای آن بسیار حیاتی است. می‌توانید به آرامی و در طی زمان، دایره شایستگی خود را گسترش دهید. خارج از مرزهای این دایره، اشتباهات به وقوع می‌پیوندند.
کلمه کلیدی سخنان وارن بافت، “مرزها” است. شناختن مرزها، مهم‌ترین بخش دایره شایستگی است.
نمایه مفهوم دایره شایستگی در شکل زیر نمایش داده شده است.

به بیان ساده; داخل این دایره توانایی‌هایی هستند که در آن‌ها مهارت زیادی دارید. بیرون از آن، مسائلی هستند که یا فقط بخشی از آن‌ها را متوجه می‌شوید یا اصلا چیزی از آن‌ها نمی‌دانید.

اما وارن بافت این مسئله را این طور توضیح میدهد

اگر شما سه دایره ترسیم کنید و توانایی های خود را درون این سه دایره بنویسید; بطوری که هر سه دایره همدیگر را پوشش دهند . مرکز این سه دایره ، دایره شایستگی شماست. داخل این دایره توانایی هایی هستند که شامل مهارت های اصلی شما می شوند. بیرون آن مهارت هایی هستند که فقط بخشی از آن را متوجه می شوید یا اصلا چیزی از آن نمی دانید.  

اندازه این دایره اهمیت زیادی ندارد; اما شناختن مرزهای آن بسیار حیاتی است.
می‌توانید به آرامی و در طی زمان، دایره شایستگی خود را گسترش دهید; خارج از مرزهای این دایره، اشتباهات به وقوع می‌پیوندند. کلمه کلیدی سخنان وارن بافت، “مرزها” است. شناختن مرزها، مهم‌ترین بخش دایره شایستگی است. نمایه مفهوم دایره شایستگی در شکل زیر نمایش داده شده است.

چارلی مانگر; شریک وارن بافت می گوید : هر یک از شما باید استعداد های خودش را بشناسد. باید از نقاط قوت خودتان استفاده کنید. اگر در زمینه ای تلاش کنید که در آن بدترین هستید; مطمئننا شرایط شغلی افتضاحی خواهید داشت. تقریبا میتوانم در این مورد تضمین بدهم. با تمام قوا سعی کنید زندگی تان را بر همین اساس جلو ببرید. تمرکز افراطی بر دایره شایستگی تان، مزایایی بیش از منفعت مالی برای شما بدنبال خواهد داشت. مسائل احساسی هم به همان اندازه اهمیت دارد. احساس ارزشمند استادی به شما دست می دهد و کارآیی تان بالاتر خواهد رفت.

دایره شایستگی شامل کارهایی می‌شود که:

در آنها دانش کافی دارید.

در آنها مهارت کافی دارید.

آنها تحت کنترل شما هستند و یا به راحتی می‌توانید کاری کنید که تحت کنترل شما درآیند.

دایره صلاحیت یا شایستگی

وارن بافت عقیده دارد بقیه کارها در خارج از دایره شایستگی شما قرار دارند و نباید وقت خود را در آنها تلف کنید. البته دایره شایستگی خود را می‌توانید بزرگ کنید اما به همان اندازه از تمرکز و کنترل شما کم می‌شود.

در واقع برای موفیقت در زندگی باید:

  1.  دایره شایستگی خود را بشناسیم.( توانمندی‌ها و استعداد‌ها و علایق واقعی )
  2.  به موارد خارج از دایره شایستگی توجه نکنیم. ( اخبار روزانه و هرچه در آن کنترل نداریم)
  3. به جای بزرگ کردن دایره شایستگی به عمیق کردن آن بپردازیم. (تمرکز بر توانمندی‌ها)

به بیان ساده، داخل این دایره توانایی‌هایی هستند که در آن‌ها مهارت زیادی دارید. بیرون از آن، مسائلی هستند که یا فقط بخشی از آن‌ها را متوجه می‌شوید یا اصلا چیزی از آن‌ها نمی‌دانید. زمانی با مشکلات روبه رو می‌شویم که از محدوده” آن‌چه می‌دانیم” به سمت ” آن‌چه فکر می‌کنیم می‌دانیم” می‌رویم.

دیگر لازم نیست که هربار درباره پذیرفتن یا نپذیرفتن یک مسئولیت جدید تصمیم گیری کنید. اگر این دایره به وضوح ترسیم شده باشد ، در برابر درخواست های نامناسب اما وسوسه کننده به راحتی مقاومت می کنید. وسوسه های قدرتمندی هم برای گسترده کردن دایره شایستگی وجود دارد. وقتی شما موفق هستید این وسوسه ها بیشتر است. در برابر این وسوسه ها مقاومت کنید. مهارت ها از یک حوزه به حوزه دیگر منتقل نمی شوند.مهارت ها صرفا متعلق به یک حوزه هستند. یک استاد شطرنج لزوما نمی تواند یک استراتژیست برجسته اقتصادی باشد. 

چارلی مانگر میگوید:

 

هریک از شما باید استعدادهای خودش رابشناسد. باید از نقاط قوت خود استفاده کنید. اما اگر در زمینه‌ای تلاش کنید که در آن بدترین هستید، مطمئنا شرایط شغلی افتضاحی خواهید داشت. تقریباً می‌توانم در این مورد تضمین بدهم.

خب، چطور یک دایره شایستگی ایجاد کنیم؟

گشتن و کلیک کردن در اینترنت کافی نیست. تحصیلات دانشگاهی هم کافی نیست. این کار مستلزم ; زمانی زیادیست ;باید تجربه کرد و یاد گرفت.باید امتحان کرد و طعم و لذت انجام هر کاری را چشید تا بتوانیم بفهمیم که این کار در دایره ما جا میگیرد یا نه.

دبی میلمن طراح موفق آمریکایی در این خصوص به یک قانون پایبند است: برای آموختن هرچیز ارزشمندی، زمان زیادی باید صرف کنید.

وارن بافت ; در سن دوازده سالگی اولین پول تو جیبی‌اش را صرف خرید سهام کرد، او از همان زمان تا الان به سرمایه گذاری ادامه داده است هیچ کس امروز ادعا نمی‌کند که; گیتس، جابز یا بافت جوانی‌شان را هدر داده‌اند. دقیقا برعکس، به خاطر همین وسواس فکری‌شان است که هزاران ساعت را صرف کرده‌اند و در یک زمینه خاص به مقام استادی رسیده‌اند. 

چرا دایره شایستگی تا این حد مفهوم قدرتمندی دارد؟ 

جواب بسیار ساده است; مهارت! با زمانی که ما داریم فرصت استاد شدن در هزاران کار را نداریم ; یک برنامه نویس فوق‌العاده; دقیقا دو، سه یا حتی ده برابر یک برنامه نویس خوب مهارت ندارد; یک برنامه‌نویس فوق العاده یک مسئله را در یک هزارم زمانی حل می‌کند; که یک برنامه نویس خوب به حل آن اختصاص می‌دهد. این قضیه درباره وکلا، جراحان، طراحان، محققان و فروشندگان هم صادق است. رقابت بین درون و بیرون دایره شایستگی است، ما اینجا از تفاوت‌های هزار برابری صحبت می‌کنیم.
شما فقط یک بار زندگی میکنید و در این زمان محدودی که در اختیار داریم با کاری را انجام دهیم که بیشترین بازده را برای شخص خودتان دارد.
تجربه کنید ; یاد بگیرید و امتحان کنید; مثل کودکی که دوست دارد همه چیز را امتحان کند و هر اتفاقی او را کنجکاو میکند

برای مقاله های بیشتر به بخش وبلاگ ما سر بزنید

این مقاله رو به اشتراک بگذارید

4.5/5

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اگاهی و دریافت مقاله ها و مطالب آموزشی ما رو دنبال کنید

همیشه به روز باشید و از بهترین ها بهترین ها رو یاد بگیرید

مستند ها و فیلم های ویژه مووآ تیم

پلن های اشتراک

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟